9V Batterier

Den vanligaste formen för ett 9 Volt batteri är det vi i Sverige kallar "brandvarnarbatteri". Ursprungligen hade det namnet transistor-batteri då det främst användes till transistor-radio förr. De första utgåvorna kom på marknaden 1956, och har sen dess blivit ett standard batteri.

I dag används detta oftast i brandvarnare, men också i fickradio, Co2-visselpipor, och radiostyrda fordon. Det är också möjligt att hitta dessa som backupbatteri i elektriska klockor.

Gällande brandvarnare så rekommenderar vi att man använder engångsbatterier och inte uppladdningsbara batterier. Detta beror på hur ett sånt batteri självurladdas.

9V batterier är 48,5 x 26,5 x 17,5 mm, polerna är placerade på toppen - och också känt under dessa namnen: 1604, 6F22, PP#, MN1604 och 6LR61.
Visa som Rutnät Listvy

8 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida
  1. Duracell ProCell är Duracells proffsserie inom förbrukningsbatterier. Läs Mer
  2. Perfekt allround 9V batteri, rimelig og av god tysk kvalitet
    Leveres i 20pk, 200 pr kartong, pris pr. batteri. Läs Mer
  3. Custom batteripakke produsert av altitec med battericeller fra Duracell.

    Läs Mer
  4. Dersom disse batteriene brukes til røykvarsler varer de opptil 10år, på enkelte røykvarslere kan de vare kortere avhengig av hvilket fabrikat, hvor de er plassert, hvor gamle de er, om det er fuktig miljø, om de er trådløse etc. de vil uansett vare mye lengre enn Alkaline, Vi har ingen oversikt over hvor lenge de vil vare på akkurat din røykvarsler. Läs Mer
  5. Varer opp til 10 år i vanlige røykvarslere, men husk å teste varsleren jevnlig. Läs Mer
Visa som Rutnät Listvy

8 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida